Събития -

април 2016

ПВСЧПСН
    
 
4 април
Понеделник
Творческа вечер с проф. Златимир Коларов
Литературен клуб „Перото”
гр. София, НДК
19:00 - 20:00 ч.

На 04.04.2016 г., понеделник, от 19:00 часа, Съюзът на българските писатели, Съюзът на лекарите-писатели в България „Димитър Димов“ и Литературен клуб „Перото” организират творческа вечер с проф. Златимир Коларов.

 

Събитието ще представи пет негови книги: „От куфара със сувенири. Автентични лекарски разкази“ (сборник с разкази), „Illusio magna“ (роман), „Сиво, черно и свещица“ (публицистика), „Безкрайни бели полета“ – второ преработено издание (роман) и „Отблясъци от далечни светкавици“ – второ преработено и допълнено издание (сборник с разкази).

 

Участие в събитието ще вземат критиците Анжела Димчева, д-р Елена Алекова и Никола Иванов, а Светослав Стойчев ще направи изпълнения на руски, романски и класически български популярни песни.

 

ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

 

Златимир Коларов (1954) е роден в София в семейство на лекари. Десет години е работил в различни градове на страната като лекар и асистент по Вътрешни болести. Понастоящем е професор към Клиниката по ревматология към Университетска МБАЛ „Св. Иван Рилски” – София. Председател е на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза, председател е на Съюза писателите-лекари „Димитър Димов“, член е на Научното дружество по ревматология, Съюза на учените в България, СБП, Съюза на българските филмови дейци и др.

 

Автор е на повече от 450 научни труда в различни области на вътрешната медицина и ревматологията, 10 монографии и медицински справочници, 23 научно-популярни книги за пациенти. Той е сценарист на 1 игрален и 7 документални филма. Издал е 9 художествени книги, някои от които имат по две издания: „Ad absurdum” (повест), „Отблясъци от далечни светкавици” (сб. с разкази), „Безкрайни бели полета” (роман), „Illusio magna” (новели), „Zoo Балканика@Хомо Balakanicus или безумици балкански...” – съвременни басни за живота на Балканите и най-вече в България, „Прах във вятъра” (сб. с разкази), „Приказните острови“(сб. с разкази), „Сиво, черно и свещица“ (публицистика), „От куфара със сувенири. Автентични лекарски разкази“ (сборник).