Новини - България

Целодневни протести на лекарите в 3 области
Прочетена: 520 пъти

Целодневните протести на общопрактикуващите лекари продължават и днес само в три области - Варна, Пловдив и Шумен, съобщиха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ). Ефективни протести, но само за определено ще има във Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Разград и Търговище.

 

В събота, 02.04.2016 г., ще се проведе Управителен и Национален съвет на НСОПЛБ, по време на който ще се направи оценка и анализ на ситуацията до момента и ще се очертае стратегия на действие в близък и дългосрочен план.

 

Междувременно от Българският лекарски съюз (БЛС) призоваха болниците да спрат плановия прием и всички лекари да сложат лентички за протест днес, когато влизат в сила новите условия за работа между лекарите и здравната каса. Причина са „неясни правила за отчитане и заплащане на извършената дейност", пише в декларация на БЛС.

 

Вчера медиците получиха подкрепата на Омбудсмана на България Мая Манолова. Според нея в момента има два основни проблема – нарушен диалог между Министерство на здравеопазването и останалите страни в сектора, и нормативен хаос, който цари в системата. Тя призова министъра да чуе исканията на лекарите, които според нея имат пълните основания да протестират и предупреди, че ако това не стане, ще се обърне към премиера.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития