Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
2 декември
Петък
Трети глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца
Хотел Хилтън
гр. София
09:00 - 18:00 ч.

На 02.12.2016 г., петък, от 9:00 в столичния Хотел Хилтън ще бъде открит Третия глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца. След Колумбия и Полша, България е третата страна, в която се събират известни специалисти, лекари, представители на пациентски организации, институции и медии, за да обсъдят най-наболелите проблеми и основните предизвикателства, пред които се изправят преждевременно родените бебета и техните родители.

 

Организатори са Фондация "Нашите недоносени деца" в партньорство с Българската асоциация на неонатолозите и с подкрепата на АбВи България.

 

В събитието ще вземат участие здравни експерти, неонатолози, пациентски и неправителствени организации от десетки държави в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка, за да споделят опита си и да представят добри практики в проследяващите програми за развитие на недоносените деца.

 

Фокусът на събитието е поставен върху необходимите грижи след напускане на неонатологичното отделение, а акценти в програмата са и офталмологичните, респираторните и неврологичните усложнения при преждевременно родените бебета, както и т. нар. кенгуру майчина грижа.