Медицина на бъдещето - Биотехнологии

Тихомир Тодоров: Amgen Scholars ми даде възможност да видя науката в действие
Прочетена: 236 пъти
Снимка: Стоп кадър - видео

„Изобщо не съм се замислял дали да кандидатствам за програмата Amgen Scholars, тъй като тя ми даде възможност да видя науката в действие, да се докосна до първокласна апаратура, до употребата на различни методи, да видя как се провежда даден експеримент, да участвам във всяка една стъпка от него и в същото време да получа различни възможности за своето развитие.“

 

Това разказва Тихомир Тодоров във видео за наученото и преживяното в рамките на Програма "Стипендианти на Амджен“ (The Amgen Scholars Programme). Той получава възможността да бъде част от програмата през 2015 г., като студент по "Молекулярна биология" в IV курс в СУ „Св. Климент Охридски“. Като специализант на „Амджен“ той участва в изследвания в областта на нагъването на белтъците в Университета Лудвиг Максимилиан в Мюнхен, Германия.

 

Вижте какво разказа още Тихомир Тодоров ТУК.


 

От 1 ноември 2017 г. до 1 февруари 2018 г. бъдещите специалисти по медицина, фармация и природни науки отново могат да кандидатстват по Програма "Стипендианти на Амджен“ (The Amgen Scholars Programme). Така българските студенти имат възможност да участва в лятната студентска програма за научни изследвания по естествени науки и биотехнологии на Фондация „Амджен” за четвърта поредна година.

 

Програмата "Стипендианти на Амджен“ дава възможност на избрани студенти да получат стипендия и да придобият опит чрез практическа научноизследователска работа в някои от водещите образователни институции в Европа. Понастоящем европейските университети, които са домакини на лятната програма за научни изследвания, са: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария и Institut Pasteur, Франция.

 

Академични области за научни изследвания, в които избраните студенти от цял свят ще могат да придобият практически опит, са: Биохимия; Биоинженерство;  Биоинформатика; Биопсихология; Биотехнологии; Химическо и биомолекулярно инженерство; Химия; Имунология; Медицинска фармакология; Микробиология; Молекулярна, клетъчна и развойна биология; Молекулярна генетика; Молекулярна медицина; Молекулярна фармакология; Невробиология; Невронауки; Патология; Психология; Физиология; Статистика; Токсикология.

 

Като стипендианти на „Амджен“ студентите имат възможност:

 

  • Да участват във важни изследователски проекти, да придобият опит и практически знания чрез лабораторна дейност и да дадат своя принос за развитието на науката;
  • Да получават напътствия от университетски преподаватели, в това число някои от най-изтъкнатите учени в Европа;
  • Да участват в научни форуми, срещи и други събития.

 

Един от ключовите компоненти от лятната програма е симпозиум, на който студентите се срещат с водещи учени от индустрията и академичната общност. Европейският симпозиум се провежда в Обединеното Кралство и осигурява възможност на студентите да обсъдят изследванията си и да се свържат с други стипендианти на Амджен в Европа.

 

Кандидатстващите за програмата „Стипендианти на Амджен – Европа” трябва да са студенти, които учат в колежи или университети в Европа и студенти, които не са завършили своята бакалавърска или първа образователна степен (или нейния еквивалент) преди участието си в тази програма. Освен това е необходимо да имат отлично академично представяне и интерес за обучение в докторска степен.

 

Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на програмата - www.amgenscholars.eu.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития