Събития -

март 2017

ПВСЧПСН
  
  
22 март
Сряда
Тържествено честване на 100 г. Медицински университет - София
Военномедицинска академия, Киносалон
гр. София
10:00 - 12:00 ч.

На 22.03.2017 г., сряда, от 10:00 ч. в киносалона на Военномедицинска академия в столицата Медицински колеж "Й. Филаретова", като едно от основните звена на Медицински университет-София, ще отбележи 100-годишнината на най-старото училище за висше медицинско образование в България и своя патронен празник по повод 174 г. от рождението на Йорданка Филаретова.

 

По време на тържественото честване директорът на колежа проф. д-р Вихрен Петков ще изнесе празнично слово. Ще бъде представен и филм за стогодишната история на Медицинския университет. Официалната част ще завърши с презентация за живота и делото на благородната и велика българка, възрожденка и благодетелка - Йорданка Филаретова, изнесена от г-жа Григорова - преподавател в Медицински колеж.

 

От 12.30 ч. студенти, преподаватели и служители ще почетат паметта на Йорданка Филаретова, като поднесат цветя на паметника в двора на църквата "Покров богородичен". Ще присъстват представители на християнското духовенство, които също изразяват на този ден почитта си към великата българка, съградила и църковния храм.

 

Организирана е Научна студентска сесия, на която студенти от всяка една специалност ще подготвят презентации по актуални и интересни за аудиторията тематики. Поради високата активност на студентите и големия брой научни разработки е организирана и постерна сесия.

 

Тържествата тази година ще завършат с Конкурс "Мис и Мистър Медицински колеж – 2017".