Събития -

септември 2017

ПВСЧПСН
    
 
29 септември
Петък
Тържествената промоция на 42-ри випуск лекари по дентална медицина в МУ-Пловдив
МУ - Пловдив
гр. Пловдив
11:00 - 12:00 ч.

На 29.09.2017 г., петък, от 11:00 часа в зала „АУЛА МАГНА“ на Факултета по дентална медицина (бул. Хр. Ботев №3) при Медицински университет – Пловдив ще се проведе Тържествената промоция на 42-ри випуск лекари по дентална медицина.

 

Дипломантите са 79 - 71 българи и 8 чужденци (от Гърция, Турция, Великобритания, Армения и Македония). Те ще получат дипломи и ще положат своя уникален професионален обет - Хипократовата клетва.

 

Осем дипломанти завършват с „Отличен“ общ успех (над 5,50) от следването и от държавните изпити. Средният успех на випуска е „Много добър“ 4,69.

 

Антония Тричкова е отличничката на випуска, завършваща с най-висок общ успех от следването и 6.00 от държавните изпити. На отличилите се студенти ще бъдат връчени предметни награди.

 

Ректорът на университета - чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, и деканът - проф. д-р Георги Тодоров, дм, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност. Според академичния протокол за официален „Промотор на 42-ри випуск“ на ФДМ е избрана проф. д-р Снежана Цанова, дм (от катедра „Оперативно зъболечение и ендодонтия“).

 

На тържеството ще присъстват като официални гости д-р Николай Шарков - председател на Български зъболекарски съюз и председателят на РК на БЗС в Пловдив - д-р Трифон Антонов, който също е завършил пловдивския Факултет по дентална медицина.