Новини - Свят

СЗО предупреждава: Фирмите не могат да произведат достатъчно ваксини за полиомиелит
Прочетена: 439 пъти

Стратегическият борд на експертите на Световната здравна организация (СЗО), който се събира два пъти годишно съобщи, че двете компании, които произвеждат ваксини срещу полиомиелит не успяват да произведат достатъчно и затова някои държави по света трябва да са готови да дават по-малки дози, за да може да останат запаси, предава агенция Reuters, цитирана от „Фокус“.

„Има само два производителя на ваксините и те имат проблеми с производството й. Надявам се проблемът да бъде решен до 2018 г. Но не мога да обещая това. Това не е нещо, което можем да контролираме“, заяви представителят на борда Джон Абрамсон.

Двете компании са френската „Санофи Пастьор“ и индийската „Серум институт“. Прессекретар на „Санофи Пастьор“ заяви, че компанията се опитва да посрещне задълженията си по плана за 2016-2017 г. и трябва да достави достатъчно дози за 2018 г.

 

Според прессекретарят на СЗО Соня Бари обаче производството е спаднало с около 40% под необходимото, което оставя около 40 държави без достатъчни запаси.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития