Новини - България

Световноизвестен очен хирург ще консултира в МБАЛ „Света София”
Прочетена: 621 пъти

Световноизвестният очен хирург проф. д-р Анастасиос Николакопулос ще преглежда на 6 и 7 март в столичната МБАЛ „Света София”, съобщиха от лечебното заведение. Консултациите ще се провеждат само след предварително записан час на телефон 02/818 46 23.

 

Проф. д-р Анастасиос Николакопулос извършва първата на живо 3D операция на ретината през 2012 г. в Букурещ. Това е най-новият метод за операция на заден очен сигмент (стъкловидно тяло и ретина). При него хирурга използва 3D очила, с които се визуализира на екран уголемения образ на структурите, които се оперират. Така директно, наблюдавайки екрана, хирургът оперира. Методът позволява безупречна прецизност и увеличение на хирургичното поле в пъти над стандартния метод с микроскоп.

 

От лечебното заведение уточняват, че предстои въвеждането на 3D метода и в България. Внедряването на технологията е съвместен проект на МБАЛ „Света София” и проф. д-р Николакопулос.

 

Проф. д-р Анастасиос Николакопулос завежда офталмологичното отделение в болница Папаниколау в Солун, Гърция. Ръководител е на екипа за микрохирургия на ретината в Солун. Участник е в много операции на ретината „на живо” по цял свят. Ръководител на курса по 3D хирургия на ретината на най-престижния симпозиум по заболявания на ретината EURETINA. Президент е на MEDDITERETINA. Организатор на  школа за обучение на  витреоретинални  хирурзи. Лектор на симпрозиуми в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия и др.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития