Новини - България

Световноизвестен лектор учи бизнеса у нас как да подобри ефективността си чрез превенция на Бърнаут
Прочетена: 332 пъти

Световноизвестният лектор Хамза Кан ще проведе в София мотивационен семинар „Играта на професионалното прегаряне & баланс личен живот - работа“ (Burnout Gamble & Work-Life Balance). Събитието е посветено на необходимостта от въвеждането на програми за превенция на синдрома на професионалното прегаряне (Бърнаут синдром), като по този начин се намалят загубите за компаниите. По данни на Американския институт за изследване на стреса всяка година САЩ губят около 300 млрд. долара заради отсъствие от работа или намалена работоспособност вследствие на стрес, както и за покриване на разходите за медицински грижи на засегнатите. Изследване от 2013 г. показва, че за Европа тези загуби възлизат на 600 млрд. евро.

 

Събитието Burnout Gamble & Work-Life Balance е част от кампания, която цели да запознае с проблема работодатели, мениджъри и професионалисти и да ги провокира към корпоративно отговорно поведение. Тя е насочена към увеличаване на бизнес ефективността им чрез практики за засилване на мотивацията, удовлетвореността, предпазване от професионално прегаряне и постигане на ефективност чрез по-равностоен баланс между работата и личния живот. Кампанията е насочена и към последиците, причинени от загуба на този баланс, които пряко влияят и са много по-дълбоки, дълготрайни и струват на компаниите много ресурси. Бърнаут влияе негативно не само на здравословното, но и на емоционалното състояние, ефективността и удовлетвореността от работата.

 

Хамза Кан е роден в Ню Йорк и израснал в Торонто. Той е специалист по стратегически маркетинг, предприемач, мотивационен спийкър и една от най-интересните и мотивиращи личности, които говорят по темата за Бърнаут и който е отличен с много награди за дейността си.

 

Работил е с брандове като Rotman School of Management, Restaurants Canada, Maple Leaf Sports & Entertainment, Hootsuite, University of Toronto, RBC, and PepsiCo. Също така е основател на SkillsCamp, която се занимава с обучения и развитие на уменията.

 

Неговата новоизградена организация с нестопанска цел Resilient 100 има за цел да изгради гъвкави и устойчиви умения в младите лидери. Чрез своите консултантска дейност, писане, преподаване и провеждане на обучения, Хамза дава увереност на много хора и бизнеси да трансформират своите идеи в реалност.

 

Той преподава дигитален маркетинг и социални медии в Seneca College и Ryerson University. Говорил е два пъти на TEDx и е канен от водещи организации и бизнеси да говори по теми като: как да изграждаме дигитални общности, силата на личния бранд, управление на няколко поколения на работното място, повишаване на увереността, продуктивността и много други.

 

Хамза е говорил пред повече от 10 000 души (от ученици до стратегически мениджъри) в над 50 събития, в 10 града и на 4 континента.

 

Предстои да бъде издадена и първата му книга The Burnout Gamble. Официалното й представяне в България ще бъде на 12 септември от 19:00 часа в ресторант Corso в София.

 

Redmedia е медиен партньор на събитието.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития