Събития -

май 2017

ПВСЧПСН
    
2 май
Вторник
Световен ден на астмата в Ботаническата градина
Ботаническа градина
гр. София
10:30 - 13:30 ч.

На 02.05.2017 г., вторник, от 11:00 часа в Ботаническата градина (ул. „Московска“ 49) ще бъде отбелязан Световният ден на астмата – 2 май. Събитието се организира от Българското дружество по алергология (БДА) и Асоциацията на българите, боледуващи от астма – Дишам свободно (АББА), с подкрепата на АстраЗенека.

 

По време на събитието ще бъдат представени актуални данни за заболеваемостта от астма в България и света. Лекар-специалист ще разкаже за причините за развитие на болестта, симптомите и възможностите за терапия в България. А експерт на Ботаническата градина ще представи информация за растения, които отделят полени и затрудняват дишането на пациентите с астма.

 

В Отбелязването на Световния ден на астмата ще участват: доц. Мария Стаевска – представител на БДА; Диана Хаджиангелова – председател на АББА; Максим Петков – ландшафтен архитект от Университетската ботаническа градина.

 

Ботаническата градина ще бъде с вход свободен за посетители от 10:30 до 13:30 часа същия ден. През това време те ще могат да разгледат различните растителни видове, да се запознаят с любопитни факти за астмата.