Новини - България

Светило в кардиохирургията гостува на МУ-Варна
Прочетена: 336 пъти

Световноизвестният кардиохирург от университетската болница в Цюрих проф. Марко Турина, ще гостува на Медицинския университет - Варна. В периода 26-30 април 2017 г. той ще изнесе лекция за бъдещото развитие на сърдечната хирургия пред студентите във висшето училище и ще организира семинар за хирурзи, докторанти и студенти в УМБАЛ "Св. Марина", Варна.

 

Проф. д-р Марко Турина е хърватски кардиохирург, директор на Клиниката по сърдечно-съдови заболявания на Университетската болница в Цюрих, Швейцария. Той е един от основателите на Европейската асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия (EACTS) и преподавател в нейното „Училище за специализанти". Проф. Турина е сред първите лекари, които работят с вродени дефекти на сърцето, и първият лекар в света, вградил изкуствено сърце извън стената на гръдния кош.

 

Двудневният семинар, който той ще води в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна, е насочен към хирурзи, специализанти и студенти по медицина, които участват в допълнителните часове по сърдечна хирургия. Той ще включва серия от разговори и практически упражнения, целящи да обучат младите учени как се представят резюмета и ръкописи в международни списания и как се представя изследователска работа на научни срещи.

 

За повече информация и записвания, моля посетете страницата на МУ-Варна ТУК.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития