Новини - България

Студентите по кинезитерапия в Русе ще изучават метода на хиропрактиката
Прочетена: 617 пъти
Водещият специалист по хиропрактика д-р Марк Бери запознава студентите на Русенския университет с предимствата на неинвазивния метод за лечение на гръбначни заболявания.

Съвременните методи за неинвазивно лечение на гръбначни заболявания, прилагани у нас от новооткритата Американска клиника за гръбначни заболявания (American Spinal Clinic - ASC), ще залегнат в учебните програми на студентите по кинезитерапия в Русенския Университет "Ангел Кънчев".

 

Възможността за това беше обсъдена днес между ректора на висшето учебно заведение д-р Велизара Пенчева, заместник-председателя на борда на директорите на УМБАЛ - Русе д-р Йосиф Новаков и водещия специалист по хиропрактика в ASC д-р Марк Бери.

"Нашата обща цел е да премахнем болката, да подобрим здравословното състояние и начина на живот на всеки пациент", сподели амбициите на служителите си д-р Новаков.

Серията от обучения и специализации в областта на хиропрактиката в Русенския Университет ще се осъществяват в рамките на проект за партньорство между висшето учебно заведение, УМБАЛ-Русе и Американската клиника за гръбначни заболявания.

 

Началото на взаимното сътрудничеството беше дадено днес с открита лекция на д-р Марк Бери - специалист по хиропрактика в американската клиника, който ще популяризира неинвазивния лечебен метод с редица работни посещения и академични лекции в цялата страна.

 

Хиропрактиката е безкръвна терапия, която не предполага хирургична намеса, а включва серия от процедури за коригиране на аномалиите на гръбначния стълб. Програмите, по които се обучават бъдещите хиропрактици, включват разширена подготовка в областта на анатомията, физиологията, неврологията, образната диагностика, ортопедията и травматологията.

 

В САЩ специалистите по хиропрактика са напълно равнопоставени с лекарите, практикуващи класическа медицина.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития