Новини - Свят

Строг вегански режим изпрати италианче в болница
Прочетена: 706 пъти

Едногодишно момченце от Милано, Италия, е хоспитализирано след стриктната веганска диета, на която го подлагали родителите му. Детето е тежало едва 5 килограма – колкото е нормалното тегло за тримесечно бебе. В резултат – момченцето е отнето от родителите му. За това съобщава италианското издание на вестник The Local, цитирано от „Фокус“.


Детето е закарано в болницата „Фатабенефратели“ от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите са били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе. Кръвните тестове са открили, че малчуганът е недохранен, с „минимално за оцеляване количество калций“. Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.


Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.


„Ясно е, че детето е хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст“, заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.


Това е четвъртият случай, в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития