Събития -

февруари 2017

ПВСЧПСН
  
     
16 февруари
Четвъртък
Стартират проект „Бебе на борда“
метростанция Сердика 2
гр. София
12:00 - 13:00 ч.

На 16.02.2017 г., четвъртък, от 12:00 ч. на метростанция Сердика 2 ще бъде даден старт на проекта „Бебе на борда“. Инициативата е съвместнен проект на Столична община, Столичен Метрополитен, Втора САГБАЛ „Шейново“ и Angel Baby.

 

Целта е осигуряване на безопасност и комфорт на бъдещите майки в столицата по време на пътуването им в градския транспорт, както и осъзнатост на обществото и проява на разбиране към тях.

 

На касите на метрото всяка бъдеща майка ще може да получи безплатен информационен пакет. Той ще съдържа книжка с полезна информация за бременността и безопасното пътуване на бъдещите майки в градския транспорт, както и значка „Бебе на борда“. Носейки значката, бременната жена, ще може дискретно да се идентифицира и да не се налага да моли да й бъде отстъпено място за сядане.

 

Във всяка мотриса на метрото, както и на самите перони ще има информация за кампанията. Идеята за значките е въведена за първи път в метрото в Лондон през 2005 година, като преди пускане на проекта са проведени предварителни изследвания, които показват, че: 92% от хората казват, че биха отстъпили място на бременна жена, без някой да ги моли за това; 85% смятат, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне; 78% от бременните жени декларират, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.