Новини - България

Стартират безплатни прегледи за пациенти с рак на простатата в Сити Клиник
Прочетена: 353 пъти

Безплатни консултации на пациенти с установен рак на простатата ще провеждат медицинските онколози на Сити Клиник Онкологичен център всеки ден до края на месец юни от 16:00 ч. до 18:00 ч., съобщиха от лечебното заведение.

 

Прегледите са насочени към мъже с уточнена диагноза рак на простатата и целят тяхното информиране за възможности за съвременно лечение, проследяване, второ мнение, диспансеризация и текущо изписване на терапия при хистологично доказан карцином на простатата.

 

Пациентите, които искат да се възползват от безплатните прегледи и да преминат консултация с водещите медицински онколози, трябва да се запишат предварително на тел: 0700 13 127.

 

В рамките на капанията, мъжете ще получат преглед от медицински онколог, препоръки за съвременно лечение – хормонално, химиотерапия и прицелно (таргетно), актуална информация за своето състояние и стадия на болестта, психологическа подкрепа и възможност за диспансерно наблюдение и изписване на лекарства.

 

“35% повече е вероятността един мъж да бъде диагностициран с рак на простатата, отколкото една жена с рак на гърдата”, информира проф. Асен Дудов, началник на клиниката по Медицинска онкология към Сити Клиник Онкологичен център.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития