Събития -

юни 2016

ПВСЧПСН
  
   
19 юни
Неделя
Старт на 11-тото издание на „Живей активно!“
НДК / Театър София / Южен парк
гр. София
10:00 - 00:00 ч.

На 19.06.2016 г., неделя, в 10:00 часа ще стартира 11-тото издание на инициативата, посветена на балансираното хранене и движението „ЖИВЕЙ АКТИВНО!“. Тя се организира от Нестле България и се провежда под патронажа на Столична община.

 

Кампанията ще обедини най-големите звезди в българския спорт, кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на младежта и спорта Асен Марков, и хиляди участници. В официалното откриване ще вземат участие обичаните български спортни звезди Тереза Маринова, Владо Николов, Тити Папазов, Евгени Иванов – Пушката, Тервел Пулев, Николай Гергов, Георги Глушков, Денислав Коджабашев, Константин Митев, Бойко Младенов, Евгения Раданова, Симеон Найденов, Калоян Петров, Даниела Йорданова, Петър Попангелов, Станислав Славейков, Мария Гроздева, Асен Великов и др.

 

В 10:00 ч. велопоходът от Театър София ще поведе Тити Папазов, стотици велосипедисти ще се насочат към НДК по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. От паметника на Съветската армия заедно с Ангел Ковачев, ще тръгнат всички на скейт и ролери към официалното откриване на тазгодишното издание на Живей Активно!. По същото време на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша Тереза Маринова ще съберат феновете на движението в надбягване с препятствия.

 

На голямата поляна в Южния парк Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов ще организират волейболен турнир, а Тити Папазов ще се включи в баскетболни уроци за феновете на играта. В Южния парк са предвидени активности за фенове с най-разнообразни интереси. На различните локации в неделя ще има фитнес уроци, тенис на маса, лакрос, kangoo jumps, зумба, футбол, Bulgarian Bag, стена за катерене, ходене по въже и много други. Програмата включва още консултации за балансирано хранене с д-р Лалка Рангелова, кулинарно шоу с шеф Виктор Ангелов, Сандра Алексиева от 1001 Рецепти и Симо Колев от БГ Радио, упражнения за майки и много семейни игри. Предвидена е локация, изградена специално за кучета и техните стопани, на която популярният треньор Асен Аролски ще проведе обучения и забавни демонстрации. Събитието ще приключи с музикален маратон с начален час 18:00, с участието на Сантра, Дивна, Играта, Павел и Венци Венц, Лео и др.