Новини - България

Станимир Хасърджиев отново влиза в борда на Европейския пациентски форум
Прочетена: 265 пъти

Председателят на Националната пациентска организация (НПО) д-р Станимир Хасърджиев беше преизбран за трети път за член на борда на Европейски пациентски форум с нов двегодишен мандат, съобщиха от НПО. Преизбирането му е станало по време на проведената вчера в Брюксел годишна среща на европейския форум.

"Поредното преизбиране на д-р Хасърджиев е доказателство и признание за неговия принос в дейността на Европейския пациентски форум, създаден още през 2003 г. в отговор на необходимостта от силна и обединяваща организация на европейска ниво, която да дава гласност, представителност и легитимност на местните пациентски организации. В момента в Европейския пациентски форум участие имат 49 пълноправни и 17 асоциирани организации членове", уточняват от НПО.

Партньорството между ЕПФ и Национална пациентска организация беше установено през 2010 г. и оттогава двете организации непрестанно си сътрудничат по различни проекти на национално и европейско ниво. В момента в България се провежда трети модул (Фондонабиране) на Програма на ЕПФ за стратегическо развитие на капацитета на пациентските организации, като НПО е както координатор, така и участник в самото обучение.

 

Друг изключително важен дългосрочен съвместен проект е Европейското партньорство за достъп до качествено здравеопазване – инициатива за дългосрочен диалог с широк спектър от заинтересовани страни в сферата на здравеопазването на европейско ниво, целяща намирането на иновативни решения за подобряване на достъпа до качествено здравеопазване в Европа.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития