Новини - България

Спорт, награди и безплатни консултации на изложение "Мисия здраве"
Прочетена: 414 пъти

Рекорден брой участници - над 70, ще се включат в тазгодишното и четвърто по ред издание на медицинското изложение "Мисия здраве" в столицата. Шатрите на десетки медицински центрове, специализирани болници, фармацевтични производители и вносители на козметика и хранителни добавки, заедно с представители на уелнес бранша ще предоставят всевъзможни услуги и забавления за посетителите от 10 до 12 юни на площада пред паметника на Съветската армия.

 

В рамките на изложението ще бъдат проведени поне 17 вида безплатни медицински прегледи и консултации, сред които:

 

  • Консултации:

- за ин витро методики

- за естествено раждане и не медикаментозно обезболяване

- за родители с деца болни от диабет

- сърдечносъдови и кардиологични проблеми

- пластични интервенции

- за здравословно хранене с дипломирани специалисти

 

  • Изследвания и прегледи:

- на зрението

- за вирусни хепатити В и С

- за глюкоза

- за остеопороза

 

Допълнително е организиран фермерски пазар, в който своите продукти ще предлагат над 20 семейни ферми и малки производители. В партньорство със София Вег Фест, ще бъде организирано и място за демонстрация, приготвяне и консумация на веган продукти.

 

Националната пациентска организация и Националният център по трансфузионна хематология ще организират кръводарителски акции в дните на изложението. Така всеки желаещ да дари кръв, ще може да го направи по време на изложението.

 

Любителите на спорта пък, без ограничения, ще могат да се включат в планираното бягане в Борисовата градина тази неделя (12.06.2016 г.). Загрявката ще започне в 08:45 пред сцената на изложението, а бягането ще започне в 9:00. Регистрацията на желаещите ще се извършва на място.

 

Очаква се изложението да бъде посетено от над 15 000 души, а участниците да раздадат над 300 различни награди и подаръци.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития