Новини - България

Специалисти от ВМА издадоха монография за техниките на отворения корем
Прочетена: 1312 пъти

Литературният пазар в България вече е обогатен с нова, уникална по рода си монография – "Отворен корем в съвременната хирургична практика". Подобно издание се появява за първи път в родната научна литература, похвалиха се от лечебното заведение.

 

Монографията е под редакцията на началника на ВМА ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н., а негови автори са полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, доц. д-р Кириен Кьосев,д.м. и ст. л-т д-р Георги Попиванов.

 

Трудът e уникален за българската научна литература, тъй като в него за първи път са обхванати всички аспекти на техниката на отворения корем. В отделни глави последователно са изложени съвременните показания за приложението на отворения корем, скоровите системи за оценка на тежестта на състоянието на пациентите, техниките за временно затваряне на корема, усложненията и методите за тяхното лечение, както и подробен анализ на методите за лечение на планираните вентрални хернии. Представени са ценни и полезни практически съвети.

 

Монографията има и ясна практическа насоченост, тъй като различните техники са богато илюстрирани и позволяват на читателя да ги приложи самостоятелно, без да е необходимо присъствието на специалистите.

 

Подробната и актуална библиографска справка е надежден източник за разширяване на познанията на онези от читателите, които се нуждаят от допълнителна информация.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития