Новини - България

„Софиямед“ отбелязва Световната седмица на кърменето с фотоконкурс
Прочетена: 419 пъти

Университетска болница „Софиямед“ ще отбележи Световната седмица на кърменето (1 – 7 август) с фотоконкурс за най-сладко кърмено бебе под наслов „Кърменето не е само хранене, а начин на живот за бебето“, съобщиха от лечебното заведение.

 

Жените, желаещи да се включат в конкурса, трябва да качат своя снимка докато кърмят своето бебе, във фейсбук страницата на Училището за родители на "Софиямед" или да я изпратят на е-мейл: hospitalsofiamed@bulpharma.bg от 1 до 7-ми август включително.

 

Най-сладкото кърмено бебе ще бъде избрано след гласуване от екипа на АГ и неонатологичното отделение на болницата, както и на база на харесванията на снимките във Фейсбук. Най-сладкото кърмено бебе ще има и двама свои подгласници.

 

Наградите във фотоконкурса ще бъдат осигурени от CHICCO, NUK и MUSTELA – фирми, лидери в производството на висококачествени продукти за бебето и майката.

 

Победителите ще бъдат обявени на 15-ти август в официалната фейсбук страница на Училището за родители и на сайта на болница „Софиямед“.

 

По случай Световната седмица на кърменето Училището за родителите ще обърне традиционно по-голямо внимание на темата за естественото и здравословно хранене на новороденото и малкото дете. От средата на м.август до края на месец септември бъдещите родители ще могат да чуят лекциите на изявени специалисти в областта и да зададат своите въпроси по темата.

 

Лекциите в Училището за родители на УМБАЛ „Софиямед“ се провеждат всяка сряда от 15:00ч. в Конферетната зала на лечебното заведение на ет.6.

„Майчината кърма е идеалната, уникална храна за новородените и има първостепенно значение за здравето, растежа и развитието им“, коментира началникът на отделението по неонатология в болница „Софиямед“ д-р Жана Станева.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития