Новини - България

София ще е домакин на Първата Балканска конференция по персонализирана медицина
Прочетена: 130 пъти

Първата Балканска конференция по персонализирана медицина ще се проведе в София на 26 и 27 октомври.

 

Програмата на форума включва поредица от лекции, посветени на различни аспекти на диагностиката и лечението на заболяванията през призмата на съвременните виждания за необходимостта от индивидуализиран подход към конкретния пациент в конкретния момент от появата и развитието на болестния  процес.

 

Тематичният периметър на представяната проблематика е максимално широк и в пълна степен съобразен с насоките и перспективите на развитие на прецизираната е персонализираната медицина като необходимо условия за медицинска грижа, основана на стойност, прецизирано и персонализирано здравеопазване и стимулиране на политики за достъп до иновации.

 

Онкологията и хематологията по традиция са клиничните области, в които напредъкът на персонализирания подход е най-видим и отчетлив през последните години. По тази причина част от докладите и презентациите, ще бъдат посветени на новостите и практическата им стойност за пациентите със солидни тумори и злакочествени заболявания на кръвта.

 

Друг тематичен фокус са съвременните постижения на генетиката, геномиката, имуногенетиката, фармакогенетиката и фармакогеномиката в светлината на тяхната приложимост за нуждите на персонализираната диагностика и терапия с нови терапевтични схеми, съобразени с индивидуалните потребности на пациентите.

 

В рамките на проявата ще бъдат поставени на дискусия и въпроси на правната и регулаторна рамка на персонализираната медицина, както и етичните аспекти на този подход. Ще бъде отделено внимание и на малко познатите терапевтични области на приложение на постиженията на персонализираната медицина като алергичните и психични заболявания.

 

Между специални гости на конференцията са г-н Денис Хорган-изпълнителен директор на Европейския алианс за персонализирана медицина, г-н Мариус Геанта – Президент на Център за иновации в медицината и Румънски алианс за персонализирана медицина, Проф. Дижана Пласеска-Каранфилска - Научен център за генно инжинерство и биотехнологии, Македонска Академия за наука и изкуства, Проф. д-р Хайме Прат – Свободен Университет Барселона, Испания.             

 

Redmedia е медиен партньор на форума.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития