Новини - България

"Смъртоносни паразити" поразиха и сайта на здравното ведомство
Прочетена: 393 пъти

Ден след като в интернет пространството се появи фалшиф сайт на БНТ с фалшиво интервю на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев като "главен паразитолог на ЕС", потърпевша се оказа и официалната страница на Министерството на здравеопазването. "Копието" отново алармира за "смъртоносни паразити" и препраща към сайт за продажба на "вълшебен" чай срещу тях.

 

Фалшивата страница на здравното ведомство е на адрес http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/, за което вече е уведомена Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). Сайтът е озаглавен "Министерство на здравеопазването на България", но всички линкове на него водят към онлайн магазин, който предлага един единствен продукт - обезпаразитяващ чай FitoBalt с 50% намаление за 59 лв., вместо за 118 лева.

 

Положителните свойства на чая този път са описани в интервю с доц. Евгени Николаев Морозов, който няколко реда по-надолу вече се казва Сергей Владимирович Раков, като и двамата са представени с длъжността ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Всъщност центърът се управлява от всеизвестния проф. Тодор Кантарджиев, а посочените имена нямат нищо общо с институцията.

"Сайтът съдържа категорично невярна информация и прави внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите", твърдят от Министерството на здравеопазването.

От ведомството напомнят, че официалният сайт на институцията е http://www.mh.government.bg/bg/.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития