Новини - България

Служители на НЗОК се обучават как да прилагат НРД 2017
Прочетена: 806 пъти

На тридневен семинар за прилагането на Националния рамков договор за медицински и дентални дейности през 2017 г. (НРД 2017), служителите от централното управление на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и районните й структури (РЗОК) ще овладеят тънкостите на контрола, информационното осигуряване и разпределянето на финансовите средства, съобщават от пресцентъра на ведомството.

 

Целта на семинара е участниците да се запознаят и да уеднаквят практиките си в осъществяване на дейността по договаряне и контрол в системата на НЗОК и прилагането на най-добрите от тях, считано от 1 април, когато НРД 2017 влиза в сила.

 

Семинарът бе открит от подуправителя на институцията – д-р Димитър Петров, който очерта няколко положителни аспекта в Националните рамкови договори. Един от тях соред него е самото сключване на договорите, с което се прекратява порочната практика на административно-командния стил в работата на касата.

 

Въвеждането на механизми, които намаляват тежестта на административната регулация е втората положителна страна на НРД 2017. Заплащането на парентералните лекарствени форми при лечението на онкоболните да става на тегло, както и договарянето на онколекарствата да се извършва централизирано - това са някои от предстоящите задачи на НЗОК, очертани от д-р Петров.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития