Любопитно -

Слушалки стимулират мозъчната активност и помагат за бързи решения
Прочетена: 153 пъти

Kалифорнийският Startup Halo Neuroscience е създал слушали със скрити в лентата шипчета, които изпълняват ролята на електроди за стимулация на двигателната част на мозъчната кора. Новата технология може да спомогне за „извличането на латентния потенциал” в мозъка и по този начин да подобри дейността на хора, които разчитат на способността си да вземат бързи решения в движение като атлети, пилоти и хирурзи, например. От компанията обещават, че изобретението им може да подпомогне и процеса на рехабилитация при жертви на инсулт.

 

Още от миналата година е започнала продажбата на устройството Halo Sport на цена от 749 долара. Компанията дори е сключила сделки с бейзболния отбор на „Сан Франциско Джайънтск”, както и с американския олимпийски ски отбор, които са превърнали изобретението в част от тренировъчните си програми.

 

По време на конференцията за иновации Fortune Brainstorm Tech основателят на Startup-a Даниел Чао издаде, че най-големият клиент на компанията е американската армия, която е закупила от невростимулационните слушалки, за да подобри постиженията на спецотрядите си.

 

Това не е първият подобен проект, с който Чао се захваща. Той е основател и на друг американски Startup „Нюро пейс”, целящ използването на електрическа стимулация за лечение на епилепсия. Технологията му все още не е получила необходимото одобрение от американското правителство , за да се използва за медицински цели.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития