Новини - България

Сливат се болниците в Петрич и Сандански
Прочетена: 242 пъти

За да се спаси от фалит, болницата в Петрич скоро ще бъде част от болницата в Сандански и двете структури ще функционират като една без никой да е доминираща, информираха регионалните медии.

 

Ръководствата гарантират, че хоризонталната структура и на двете лечебни заведения ще бъде запазена, а персоналът в петричката болница ще подпише анекси към трудовите си договори.

"Ще се върви към уеднаквяване на възнагражденията за работещите в петричката структура с тези, които получават колегите им от санданската болница. При медицинските сестри конкретно говорим за увеличение на заплатите с 80 до 100 лв.", увери директорът на на здравното заведение в Сандански д-р Илия Тонев.

Кметът на града Димитър Бръчков пък разказа, че десет граждански договора, сключени с петричката болница "Рокфелер", ще бъдат прекратени автоматично, защото няма нужда от тях и разходите по изпълнението им ощетяват допълнително бюджета на лечебното заведение. По част от тях се изплащат суми от порядъка на 1000 лв. за един път посещение в Петрич на външен лекар. 

 

По друг граждански договор има отговорник, който съблюдава за правилното използване на асансьора в петричката болница и за това получава пари. Инспектират се и договорите за услуги, доставки и консумативи, като при някои от тях вече е установено различие в цифрите в сравнение със същите услуги и дейности в санданската болница.

"Преструктурирането ще бъде извършено поетапно след разговори и съгласуване с медицинските съвети", уверяват ръководствата на двете лечебни заведения. 

Те бяха категорични, че никой не говори за закриване на болницата в Петрич, а усилията са за подобряване качеството на медицинските услуги за населението и повишаване нивата на отделенията, което е факт вече при някои и ще доведе до допълнително финансиране от НЗОК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития