Новини - България

След среща с Москов: Протестите продължават
Прочетена: 510 пъти

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов се срещна днес в ръководеното от него ведомство с представители на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ). Повод за срещата станаха течащите вече трети ден протести на семейните лекари. Те бяха провокирани от опита на Здравната каса да определи правилата за работа в сектора чрез въвеждане на служебен Национален рамков договор (НРД) за 2016 г., след като съсловието отказа да подпише документа.

 

След срещата стана ясно, че не e постигнато споразумение и протестите на медиците продължават. Председателят на сдружението доц. Любомир Киров бе категоричен, че лекарите няма да отстъпят от исканията си и че консенсус ще бъде постигнат тогава, когато видят исканията си изпълнени. Той обясни, че една от темите, по които не е постигнато съгласие, е свързана с остойностяването на лекарския труд.

 

Протестите на лекарите започнаха в понеделник в Кюстендил, Велико Търново, Разград и Ямбол. Вчера се включиха и лекарите от Ловеч, Перник, Пазарджик, Смолян и Сливен. Днес се присъединиха лекари от Бургас, Видин, Добрич, Плевен, Силистра, гр. Сандански, София-област, Стара Загора, Търговище и Хасково. Утре врати ще затворят джипитата от София-град, Благоевград, Варна, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Пловдив, Русе и Шумен.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития