Новини - България

След публикация: Москов проверява заплата от 10 000 лв. на шефа на инспектората на МЗ
Прочетена: 649 пъти

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще направи проверка на получаваните възнаграждения в ръководеното от него ведомство и в частност това на директора на инспектората Пенка Белева. Повод за реакцията на министъра стана публикация от днешния брой на в. „Труд“ със заглавие „10 бона заплата за здравна чиновничка“ и илюстриирана с фиша на Белева за месец март. Изданието посочва:

„Шефката на инспектората на Министерството на здравеопазването Пенка Белева получила близо 10 000 лв. заплата за месец. В момента премиерът Бойко Борисов се подписва под 4700 лв. месечна заплата, а президентът Росен Плевнелиев получава 5600 лв.

За март Белева е изработила над 100 часа извънреден труд и е начислено възнаграждение от 9795,85 лв., става ясно от фиш за заплатата й, с който „Труд" разполага.“

Пред журналисти Москов посочи, че в последната година и половина в МЗ имало 20-25 души, които работели денонощно, за да свършат работата на няколко други институции с хиляди служители и добави:

„В този момент не мога да кажа колко е взимал експертът в този отдел или колко е взимал служител в инспектората. Това, което мога да кажа, е моята заплата – 4100 лв. Ако нямате нещо друго освен жълта новина, не бих приел да се хвърли ето толкова съмнение върху качеството на работата на този екип, който не спи, който в събота и неделя е в министерството, за да свърши това, което години не се е вършило. Това няма да приема. Ако има закононарушение, то ще бъде санкционирано, но не искам върху моите служители, които ги "убих" от бачкане в последната година и половина, да ме питате защо стояли след работа. Стоят, защото никой друг не стои, а и на работа не се стои“.

Министър Москов обеща, че в понеделник до медиите ще бъде изпратена информацията от извършената от него проверка на възнагражденията в МЗ.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития