Новини - България

Скандал: МОН търси бюлетините, свалили ректора на МУ-София
Прочетена: 678 пъти

В неизвестност са всички документи от провелото се вчера скандално Общо събрание на МУ-София, което отзова действащия ректор проф. Вихра Миланова и издигна на нейно място проф. Виктор Златков, съобщиха за Redmedia сигурни източници от Медицинския университет.

 

Нито урните, нито бюлетините, нито протоколите от заседанието се намират в Ректората и дори служители на Министерството на образованието и науката (МОН) не успяват да ги открият. Днес просветният министър Меглена Кунева е издала заповед, с която назначава специална проверка в университета по казуса с Общото събрание.

"Комисия от МОН да извърши проверка в МУ-София относно свикването на Общото събрание на университета, проведно на 11 октомври 2016 г., съобразно възможностите, предвидени от чл. 28, ал 1 от Закона за висшето образование", гласи текстът на заповедта.

Трима служители на ведомството вече са в Медицинския университет, но така и не успяват да открият документацията от провелото се заседание, разказват източници от висшето учебно заведение.

 

Присъствали на вчерашното заседание твърдят, че бюлетините и протоколите се намират при бившия главен секретар на МУ-София Алексей Алексеев, който е бил видян да напуска киносалона на ВМА с пълните урни.

 

Всичко това тотално компрометира и напълно опорочава провелото се вчера заседание, както и взетите от него решения за отстраняване на действащия ректор и назначаването на нов, категорични са от ръководството на МУ-София.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития