Новини - България

Синдикатите категорични: Протестът в "Пирогов" изчерпа смисъла си, време е за спокоен диалог
Прочетена: 70 пъти

Протестите в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” са изчерпали своя смисъл и могат да донесат само нежелани ефекти вместо необходимия в този случай конструктивизъм. Това заявява в разпространена днес позиция до медиите Медицинската федерация на Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа”.

 

"За съжаление протестите започват да се ползват от отделни личности, чиито интерес не съвпада с интереса на цялата съвкупност от работещи в лечебното заведение. Появяват се все повече спекулации и фалшиви интервюта с представители на синдиката, което води до изостряне на тона в тази сложна ситуация. Медицинската федерация на КТ "Подкрепа" отчита, че съществуват множество грешки в комуникацията между работещи и ръководство на най-голямата спешна болница в страната, както и наличието на множество въпросителни при организацията на самия протест", се казва в позицията.

 

"Смятаме, че е настъпил момент за спокоен диалог и синдикатът може да бъде естествен и необходим медиатор при идентифициране на истинските нужди на работещите и показване на пропуските и на двете страни. Призоваваме членовете на КТ „Подкрепа” в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов” да не се поддават на манипулации и провокации в момент, когато синдикалната секция трябва да започне преговори по колективния трудов договор, който е единственият механизъм за осигуряване на нови материални придобивки", посочват още от синдикалната организация.
 

"Заявяваме своята готовност да продължим диалога както с ръководството на болницата, така и с управления екип на Министерство на здравеопазването. Трябва да се подчертае, че всеки, който се опита да осъществява контакти с медии и институции от името на Медицинска федерация, освен Изпълнителният съвет на самата федерация, не е упълномощен да изразява позиция от името на синдиката. Синдикалната организация не може да носи отговорност за действията на лица, които не са нейни членове или не са упълномощени да я представляват, но ще защити по всички законови начини общия интерес на всички работещи в лечебното заведение. Продължаваме внимателно да следим случващото се и да поддържаме контакт с всички страни", подчертават в позицията си от Медицинската федерация на КТ "Подкрепа".

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития