Новини - България

Шефът на столичната спешна помощ с последно предупреждение за уволнение
Прочетена: 518 пъти

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов издаде заповед за последно предупреждение за уволнение на директора на ЦСМП – София и София-област д-р Георги Гелев, заради недостатъчно упражнен контрол, съобщиха от ведомството.

 

Това се случва в резултат на излъченото в петък разследване на Нова телевизия „Линейки минават по 200 км, за да заредят“.

 

Министърът е наредил още д-р Гелев да предприеме действия за прекратяване на действащия договор за доставка на горива и в срок от 14 дни да предприеме необходимите действия, за да осигури редовно зареждане на санитарните автомобили на ЦСМП- София и София-област на територията на съответните общини.

 

"Министър Петър Москов нареди на Дирекцията за нормативно регулиране и обществени поръчки да се подготви проект за изменение на Постановление №385 от 30.12.2015 г. на Министерски съвет и включване на ЦСМП и другите второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министъра на здравеопазването в рамковите споразумения за доставка на автомобилно гориво", съобщават още от здравно министерство.

 

В информацията до медиите се казва още, че вече тече и проверка от инспектората на всички обществени поръчки на всички 145 второстепенни изпълнители към МЗ.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития