Новини - България

Шефът на КОЦ-Пловдив остава на поста си до края на разследването
Прочетена: 337 пъти

Управителят на Комплексния онкологичен център в Пловдив (КОЦ-Пловдив) д-р Красимир Вальов няма да бъде отстранен от длъжност, заради скандалите с ненужни операции в ръководеното от него лечебно заведение, съобщават регионалните медии.

 

По думите на пловдивския кмет Иван Тотев внесеното предложение от заместник-кмета Георги Маринов за освобождаване на д-р Вальов няма да бъде разглеждано на сесията на 10 ноември. Градският парламент е взел решение да изчака резултата от прокурорската проверка, която се извършва съвместно с Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

"Твърдо и безусловно сме зад Онкодиспансера и не можем да приемем хипотези, без да има доказателства", категоричен е Тотев, цитиран от marica.bg.

За сметка на това обаче шефката на МБАЛ "Св. Мина" д-р Галина Карауланова почти сигурно ще се раздели с поста си. Причината е, че администрацията и ръководството на Първа градска болница са на различни позиции за начина, по който лечебното заведение трябва да преодолее кризата.

"Не съм съгласен с мотивите, посочени в предложението на зам.-кмета Розалин Петков, че тя не се справя. Напротив, считам д-р Карауланова за добър ръководител", споделя Иван Тотев пред регионалните медии.

По думите му единственият начин за спасяване на МБАЛ "Св. Мина" е болницата да се влее в МБАЛ "Св. Пантелеймон". По този начин ще могат да се покрият големите загуби на лечебното заведение, а персоналът - да получава по-високи заплати, допълва Тотев.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития