Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
9 декември
Петък
Семинар „Ранна диагностика и навременно лечение на ХИВ/СПИН – добри практики от България и Европа“
Централ парк хотел
гр. София
12:00 - 15:00 ч.

На 09.12.2016 г. петък, от 12:00 до 15:00 ч. в Централ парк хотел (бул. Витоша 106), зала 2 ще се проведе семинар на тема „Ранна диагностика и навременно лечение на ХИВ/СПИН – добри практики от България и Европа“.

 

Участие в събитието ще вземат:

 

  • Д-р Майкъл Юл, Royal Free Hospital, UK
  • Д-р Тонка Върлева, директор на Национална програма за превенция и контрол на ХИВ/СПИН към Министерство на здравеопазването
  • Д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация
  • Д-р Калоян Куков, клиничен психолог, МБАЛ „Света Марина“, гр. Варна

 

По време на събитието ще бъдат представени актуални данни за заболеваемост, смъртност, начини на предаване на инфекцията и др. за България и Европа. Ще бъдат разяснени съвременните терапевтични препоръки и значимостта на ранното започване на лечение. Ще бъдат повдигнати въпросите за продължаване на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ/СПИН.

 

На семинара ще бъде представена и предстоящата скринингова кампания на Национална пациентска организация за безплатно изследване за ХИВ/СПИН, като ще бъде направена и демонстрация на орално тестване за вируса. По време на събитието ще бъде представено и изследване за ролята на антиретровирусната терапия като протективен фактор по отношение на неврокогнитивните способности на пациентите, страдащи от ХИВ/СПИН.