Новини - България

Семерджиев за смените в „Пирогов“: Приемам всякакви оставки
Прочетена: 476 пъти

„Предложих на проф. Миланов да остане в Съвета на директорите, но той не пожела. Не задължавам никого с нищо. Приемам всякакви оставки“.  

Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев във връзка с освобождаването на цялото ръководство на болница „Пирогов“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

 

От ведомството уточняват, че д-р Семерджиев е направил промени в съвета на директорите на лечебното заведение със заповед от 16 февруари, с която бордът е увеличен и вече се състои от 5 члена. Новите попълнения в него са д-р Емил Доросиев, д-р Людмил Джунков, адвокат Илиян Кършев и финансистката Живка Савова. Направени са и персонални промени, като досегашният изпълнителен директор на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов е освободен, а на негово място е назначен проф. Асен Балтов.

 

От здравно министерство съобщават още, че университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“ е номер едно по задлъжнялост сред всички болници, чиито едноличен собственик е държавата в лицето на МЗ.

 

Към 31 октомври 2015 година размерът на задълженията, натрупани от болницата, са били 23 986 000 лева, т.е. близо 24 млн. лв. Година по-късно, към 31.10.2016 г., дълговете на спешния център са надхвърлили 24 613 000 лева, в това число просрочени 13 млн. 824 хил. лв.

„С увеличаването на борда на директорите и подсилването му с юрист, а от днес и с финансист, се надяваме да се подобри управлението, здравните и финансовите показатели на „Пирогов“, обяви министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития