Галерия - Фото

Сексът вече не е табу за 48 000 ученици (галерия)
Прочетена: 595 пъти

Тийнейджърите между 14 и 16 години от 80 български училища в 7-те най-големи града на страната вече безупречно познават "Правилата на играта" в секса, благодарение на тазгодишната образователна кампания на Durex в партньорство с Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСПСЗ).

"Кампанията помага на младите българи да получат подходяща информация в сферата на сексуалното и репродуктивно здраве и да осъзнаят, че ползването на презервативи и здравната превенция са определящи за развитието на сексуалния им живот. За нас е важно да достигнем с подходящи послания до учениците на възраст между 14 и 16 години, тъй като те тепърва изграждат сексуалната си култура. Сексът все още е тема табу в България и това води до ниско ниво на образованост по темата", коментира изпълнителният директор на БАСПСЗ д-р Радосвета Стаменкова по повод официалното закриване на кампанията на 6 юли.

В инициативата се включиха 48 000 ученици, а 6000 младежи на възраст между 14 и 16 години посетиха лекции относно връзките и секса. Образователните класове ги запознаха с физическите промени, съпътстващи пубертета, митовете и истините, свързани със сексуалния акт, нежеланата бременност, методите за контрацепция, сексуално предаваните инфекции и ХИВ.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития