Събития -

април 2016

ПВСЧПСН
    
 
18 април
Понеделник
Седмица на медицинското образование в МУ - Пловдив
МУ-Пловдив
гр. Пловдив
00:00 - 00:00 ч.

В периода 18 – 22 април 2016 г. Асоциацията на студентите медици - Пловдив организира "Седмица на медицинското образование". Тя ще се проведе в Аудиторния комплекс на Медицински университет – Пловдив.

 

Тази мащабна кампания на Европейската асоциация на студентите по медицина (EMSA), се провежда всяка година в държавите от Европа.В България тя се организира за четвърта поредна година.

 

Кампанията е насочена към студенти по медицина от 1-ви до 6-ти курс на обучение и има голям успех, като интересът на младите лекари към нея става все по-значителен.

 

Идеята на проекта е чрез лекции, семинари, конференции, уъркшопове и постерни сесии да обогати и развие знанията на студентите - бъдещи лекари, относно въпроси, незастъпени обстойно в учебната програма, както и да се изявят със свои собствени реферати и разработки на теми, които вълнуват не само тях, но и съвременното общество.

 

През тези 5 дни ще бъдат проведени лекции на различни гост-лектори, постерни сесии, медицински куиз и уъркшопове. Темите на лекциите са предварително избрани чрез анкети от самите студенти.

 

С помощта на хирургически инструменти и лекари, които ръководят отделни уъркшопове, ще бъдат демонстрирани на студентите различни манипулации, които те сами да могат да упражнят.