Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

април 2017

ПВСЧПСН
     
24 април
Понеделник
Седмица на медицинското образование в МУ-Пловдив
Аудиторен комплекс на МУ- Пловдив
гр. Пловдив
00:00 - 00:00 ч.

На 24.04.2017 г., понеделник, Медицинският университет в Пловдив ще даде старт на юбилейното пето издание на Седмица на медицинското образоание. Тя ще продължи до 28.04.2017 г. включително, а традиционно се организира от Асоциацията на студентите-медици – Пловдив (АСМ-Пловдив).

 

Седмицата е инициатива на Европейската асоциация на студентите по медицина (ЕМSA), а основната идея е в рамките на форума бъдещите лекари да получат допълнителни знания от доказани експерти по теми, които не са добре застъпени в учебната програма.

 

Участниците (до момента 226 регистрирани студенти) ще научат много нови практически умения и ще работят в новия Симулационен тренировъчен център на МУ – Пловдив, където ще практикуват върху последно поколение биотехнологични манекени-кукли и симулатори. Освен това са предвидени упражнения за хирургично зашиване, за разчитане на ЕКГ, заедно с много полезни занимания в интерактивните "работилниците/workshops", подготвени специално за форума. В тях студентите ще бъдат започнати с технологията на колоно- и бронхоскопията и ще имат възможност да правят ехографии и да се учат как да ги разчитат след това.

 

За лектори са поканени едни от най-популярните преподаватели сред студентите:

  • проф. д-р Пенка Стефанова, дм – ръководител на секция Детска хирургия
  • проф. д-р Виктория Сарафян, дмн – ръководител на катедра Медицинска биология
  • доц. д-р Ани Кеворкян, дм – катедра Епидемиология
  • доц. д-р Николета Трайкова, дм – директор на Медицинския колеж

 

Записването за обучителния форум се извършва онлайн на адрес https://goo.gl/forms/rH5XzeN0aEOtcsmt1 и приключва на 23 април (неделя), ден преди същинското начало на събитието.