Новини - България

Седем болници в София отказали помощ на онкоболна – спасява я линейка от Турция
Прочетена: 328 пъти
Снимка: Стоп кадър - Нова телевизия

Седем софийски болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказват пред предаването „Събуди се“ на Нова телевизия роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово. Преди около година жената разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на дарения, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция. Преди две седмици Мариянна получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

 

„Във ВМА, „Пирогов”, „Токуда”, „Сити клиник”, Онкологията в „Дървеница”, Александровска болница и „Майчин дом” – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването. Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат”, разказва съпругът на Мариянна – Андриян.

 

В продължение на шест дни Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка, за да се установи от къде е кръвоизливът. Накрая близките й търсят помощ от Турция, където основно се провежда лечението й. Линейката от южната ни съседка пристигнала за около 5 часа и транспортирала Мариянна там, разказва съпругът й.

 

Жената е все още в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития