Новини - България

Създадоха Национален координационен съвет заради морбилите
Прочетена: 197 пъти

Вицепремиерът и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев подписа днес заповед за създаването на Национален координационен съвет за контрол и управление на увеличаващата се заболяемост от морбили, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

 

Съветът е съвещателен орган към министъра на здравеопазването и има за задачи да анализира епидемичната обстановка в страната по отношение на морбили, да предлага мерки за ограничаване разпространението на заболяването, както и да обсъжда и оценява етапното изпълнение на мерките.

 

На Съвета се възлага да изготвя и представя на министъра на здравеопазването актуална информация за епидемичната обстановка.

 

Председател на Националния координационен съвет е заместник-министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов, а негов секретар – Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Членове на Съвета са директорът на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев, националният консултант по вирусология проф. Ива Христова, националните консултанти по епидемиология  проф. Йорданка Стоилова и доц. Андрей Галев и националният консултант по инфекциозни болести проф. Татяна Червенякова.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития