Медицина на бъдещето -

С GSM сензор джипитата ще следят денонощно сърдечно болни пациенти
Прочетена: 398 пъти

GSM сензор, разработен специално за общопрактитуващи лекари, измерва кръвно налягане и прави ЕКГ (електрокардиограма) в реално време. Уредът се нарича Check Point Cardio. Той е компактен, изключително прецизен и носенето му не нарушава естествения ритъм на живот на пациентите. Данните се регистрират постоянно и се изпращат в специализиран телемедицински център, където в реално време професионалисти - кардиолози правят мониторинг. На негова база след приключване на наблюдението се изготвя електронно досие на пациента и диагноза от специалист, която се изпраща до общопрактикуващия лекар. В случай на спешност телемониторингът позволява да се реагира незабавно. За хронично-болните и рисковите пациенти телемониторингът може да се прави с неограничена продължителност и да се използва за профилактика на кризисни ситуации, както и за прецизна и задълбочена диагностика и последващо лечение.

 

Новият уред, заедно с логистичната база в телемедицинския център на Check Point Cardio, позволяват на пациентите вместо да ходят при кардиолог, кардиологът да е при тях през цялото време.

 

Иновативната услуга е важна крачка към постигането на качествено нов тип медицинска грижа, базирана на високите технологии и насочена към превенция и профилактика, водеща до намаляване на внезапната смъртност и тежките сърдечни заболявания.

 

В България услугата се въвежда от Check Point Cardio с подкрепата на VIVACOM като доставчик на мобилната услуга, която осъществява постоянната връзката между пациента, носещ устройството и медицинския център. Предвидвени са няколко подходящи пакетни услуги, с които се предлага апаратът, съобразени с нуждите на различните потребители. Устройството е изключително подходящо за общопрактитуващите лекари, които могат да го предоставят на свои пациенти и да следят показателите им за определен период от време. Check Point Cardio може да бъде закупен свободно и от всеки потребител, който има желание да следи постоянно сърдечната си дейност и да получава анализ на данните от специализирания медицински център. Уредът е полезен също за всички болници, които искат да осигурят на пациентите си детайлно изследване на сърдечната дейност и превенция на широко разпространените в България кардиологични заболявания. 

 

Партньорството на VIVACOM с Check Point Cardio е поредната стъпка на компанията в сферата на телемедицината. От компанията припомнят, че вече имат реализирани редица проекти с различни болници в страната за създаване на електронни картони на пациенти, дистанционен достъп на лекарите до информацията, както и отдалечен мониторинг и възможности за предписване на лечение. Подобни иновативни решения полагат основата на е-здравеопазването и спомагат за осигуряването на равен достъп до здравни услуги на всички потребители, независимо от географското им положение, коментират от компанията, коментират от компанията.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития