Новини - България

Руски медицински университети търсят стажанти за лятото
Прочетена: 548 пъти
Снимка: МУ-Варна

От днес до 15 март 2017 г. ще се приемат документи за кандидатстване за традиционните летни стажове в учебните и клинични бази на Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов" и Северозападния държавен медицински университет „И. И. Мечников" в Санкт Петербург, Русия, съобщава Медицински университет – Варна.

 

Изискванията към кандидатите са да имат минимален успех от следването – много добър 4.50 (включително от зимен семестър на учебната 2016/2017 г.), както и да са положили успешно всички изпити (включително от зимен семестър на учебната 2016/2017 г.). За специализанти и докторанти се изисква минимален успех от дипломата за висше образование – много добър 4.50. Владеенето на английски език е задължително, а документ, удостоверяващ знанието на руски език е предимство.

 

Стажът в Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов" се провежда за седма поредна година в рамките на споразумение за двустранно  академично сътрудничество. Той ще се състои в периода 17-30 юли 2017 г. За него могат да кандидатстват:

 

  • студенти 3-ти, 4-ти и 5-ти курс „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация"
  • студенти 2-ри и 3-ти курс „Медицинска сестра" и „Акушерка"
  • специализанти и докторанти.

 

Повече информация за стажа можете да се намери ТУК.

 

За лятна практика в Северозападния държавен медицински университет „И. И. Мечников" в Санкт Петербург, която ще се проведе от 24 юли до 4 август 2017 г.,  документи могат да подават:

 

  • студенти 3-ти, 4-ти и 5-ти курс „Медицина" и „Дентална медицина"
  • студенти или обучаващи се в магистърски програми на Факултета по обществено здравеопазване 
  • специализанти и докторанти по някое от направленията хирургия, кардиология, микробиология, анестезиология, интензивно лечение, дентална медицина, хигиена и епидемиология.

 

Повече информация за стажа може да се намери ТУК.

 

Формулярът за кандидатстване е качен на сайта не Медицински университет – Варна, в раздел Международно сътрудничество.

 

Съгласно утвърдената Селекционна процедура за подбор на участници в летни стажове в ПМДМУ „И. М. Сеченов" и СДМУ „И. И. Мечников", с одобрените по документи кандидати ще се проведе интервю.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития