Новини - България

„Розовият кемпер на Една от 8“ тръгва из страната в помощ на жените с рак на гърдата
Прочетена: 639 пъти

Фондация Нана Гладуиш – Една от 8 представи официално днес мобилния клуб на фондацията - „Розов кемпер на Една от 8“, който е част от проекта „Сърдечни приятелки“. В следващите 6 месеца той ще обиколи над 25 града в страната и главни онкологични болници.

 

Дейностите, които ще се предлагат в „Розовия кемпер на Една от 8“ са:

 

- индивидуални информационни и практически консултации

- индивидуални психологически консултации

- техники за справяне със стреса

- съвети за хранене по време на лечение

- арт-терапии

- групови занимания

- съвети от професионален гримьор

- раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.

- кулинарен блогър ще се готви в кухнята на кемпера

 

„Розовият кемпер на Една от 8“ е част от проекта "Сърдечни приятелки". Обиколката му из страната започва още следващата седмица, като първите градове, които ще посети, са Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков.

 

Ето и графика на кемпера за следващата седмица:

 

Дата: 24.07.2017 (понеделник)

10:00 часа – Кемперът ще бъде пред магазин Мания в Дупница

15:00 часа – Кемперът ще бъде паркиран пред Магазин Мания в Кюстендил

 

Дата: 25.07.2017 (вторник)

09:00 часа –  Ще посетим Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“

12:00 часа – Кемперът ще бъде паркиран пред магазин Мания в Благоевград

17:00 часа – Кемперът ще бъде паркиран пред магазин Мания в Самоков

 

В следващите няколко месеца мобилният клуб ще посети и градовете: София, Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин. Подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията www.ednaot8.bg.

 

Кемперът е на стойност 142 813 лв. Събраните от дарения средства са в размер на 112 854 лв., а остатъкът е осигурен чрез банков заем. Сред най-големите дарители за закупуването на кемпера са Магазини „Мания“, фармацевтичните компании Novartis и Roche, McDonalds, Societe Generale Експресбанк, Ана Вилфан и Цвети Кънчовска. Проекта подкрепиха и много други приятели на Една от 8 с лични дарения и смс на специално отворения за дарения DMS номер за „Розовия кемпер на Една от 8“. За каузата допринесоха редица юридически и физически лица. За покриване на разходите на кемпера при обиколката из страната е направено допълнително дарение от фармацевтичните компании Pfizer и Novartis.

 

„Имаме вече кемпер! От тук нататък той трябва да работи, да обикаля страната и да помага напълно благотворително, абсолютно без пари“, каза при откриването на мобилния клуб на Една от 8 основателката на фондацията Нана Гладуиш.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития