Новини - България

Решено: Болница "Св. Мина" се влива в МБАЛ "Св. Пантелеймон"
Прочетена: 384 пъти

Всички активи на многопрофилната болница "Св. Мина" в Пловдив да се влеят в структурата на МБАЛ "Св. Пантелеймон" в същия град. Такова решение са взели пловдивските общински съветници на днешното си заседание, съобщиха регионалните медии.

 

Проблемите на МБАЛ "Св. Мина" са основно финансови, заради дългове от над 3 млн. лева. В началото на октомври директорът на лечебното заведение д-р Галина Карауланова поиска от Общинския съвет в Пловдив спешна субсидия от 350 000 лв., за да се покрият най-важните плащания до края на годината. Вместо финансова подкрепа обаче общинските съветници внесоха предложение за смяна на ръководството на болницата и сливането й с МБАЛ "Св. Пантелеймон".

 

Според директора д-р Карауланова "Св. Мина" може да се издържа сама, стига да й бъде помогнато. С този мотив тя е настояла пред общинските съветници да продължи да ръководи лечебното заведение, предадоха регионалните медии.

 

Съдбата на болницата обаче беше окончателно решена с 33 гласа "за", 5 "против" и 5 "въздържали се". След двучасови дебати подкрепена беше смяната на ръководството и сливането на "Св. Мина" с МБАЛ "Св. Пантелеймон".

 

За временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ "Св. Мина" до приключване на всички процедури е избран д-р Генади Странджев.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития