Медицина на бъдещето - Биотехнологии

Redmedia стартира рубрика за биотехнологиите
Прочетена: 516 пъти

От днес Redmedia стартира нова рубрика. Тя е посветена на биотехнологиите, които все по-често се свързват с прогреса и  иновациите в медицината.

 

Новите биотехнолоични възможности водят до голям напредък в разкриването на причините за редица заболявания, както и в разработването на нови терапевтични средства. Това е и причината за драстичния ръст в броя на лекарствата с биотехнологичен произход в ключови терапевтични области като онкология, хематология, нефрология, кардиология, ревматология, ендокринология и др. По последни данни около 20% от всички лекарства в света са произведени по методите на биотехнологиите, като те осигуряват шанс за по-ефективно лечение на повече от 350 милиона пациенти по света.

 

Рубриката „Биотехнологии“ е позиционирана в категория „Медицина на бъдещето“. В нея читателите на Redmedia ще могат да намерят актуална информация за развитието на биотехнологиите и приложението им в медицината. В новата рубрика ще публикуваме информация за различните аспекти на биотехнологичните иновации: иновации в лекарствените продукти, иновации в производствените процеси и иновации в регулаторните рамки.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития