Новини - В медиите

Разследване на Нова ТВ: Източват пари за здраве чрез пациенти на несъществуващи легла
Прочетена: 809 пъти

В УМБАЛ „Александровска“ болница се настаняват пациенти на несъществуващи болнични кушетки, показа разследване на Нова телевизия. Сигнали за тази практика има при д-р Камен Данов, който работи в отделението по гастроентеорология преди да поеме секция “Здравеопазване” в КТ “Подкрепа” и да излезе в неплатен отпуск.

 

„Това са хора, на които им се прави лична услуга или те лежат в отделението, за да им се направи ТЕЛК. В същото време този човек си върши лична работа, и то докато се намира в болнични”, коментира д-р Данов.

 

Ръководителят на клиниката професор Диана Петрова обясни, че хората се настаняват на кушетки, които са всъщност легла в други отделения, докато се освободи място в отделението.

 

От документи, с които телевизията разполага ставало ясно обаче, че има пациенти, които от приемането до изписването се водят на несъществуващите кушетки в гастроентеорологията. Реално легло в отделението няма, а пък от документацията не ставало ясно къде физически е лекуван дадения човек. Според свидетелите част от тези пациенти са в процедура на подготовка за ТЕЛК.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития