Новини - България

Прокуратурата се зае с нападателя на акушерката в Стара Загора
Прочетена: 136 пъти
Снимка: Прокуратура на РБ

Районната прокуратура в Стара Загора наблюдава бързо производство, образувано вчера, срещу 28-годишния Сашо Й., за това, че на същата дата в Акушеро-гинекологична клиника към УМБАЛ  “Проф. д-р Ст. Киркович“  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял заплахи към медицинския персонал в клиниката и счупил стъклото на врата във фоайето на лечебното заведение. Деянието на мъжа е класифицирано като престъпление по чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс. Конкретният текст е за хулиганство:

Чл. 325. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват разпити на свидетели. Продължават интензивни оперативно-издирвателни действия с цел разкриване на обективната истина и изясняване на всички обстоятелства по случая. Предстои да бъде изяснено дали при извършване на деянието е било причинено телесно увреждане на конкретно лице от персонала на лечебното заведение.

 

Припомняме, че по информация на bTV 28-годишният мъж от ромски произход влязъл вчера в АГ клиниката заедно с по-голямото си дете и оператор. На входа на болницата те не били допуснати, защото в отделението по неонатология входа за външни лица е забранен. Това ядосало мъжа и той упражнил физическа сила върху акушерка. Счупил и близкото стъкло на врата.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития