Новини - България

Професор от Германия ще оперира деца със слухови проблеми в Стара Загора
Прочетена: 459 пъти

Проф. Щефан Дацерт, началник на университетската Катедра и Клиника по УНГ в Бохум, Германия, ще гостува в болница „Тракия“ – Стара Загора. На 27 и 28 май двамата с началник на Клиниката по УНГ в лечебното заведение доц. д-р Петър Руев, ще оперират деца със слухови проблеми и ще им поставят кохлеарни импланти. Подборът на малките пациенти, които са подходящи за интервенцията, ще започне още на 16 май (понеделник). Всички желаещи родители могат да запишат час за преглед на телефон 042/98 7777.

 

Проф. Дацерт работи с болница „Тракия“ от няколко години. Заедно с екипа на доц. Руев той извършва операции по поставяне на кохлеарни импланти на деца и възрастни. Благодарение на сътрудничеството с университетската клиника в Бохум в Стара Загора  е създаден Тракийски център за кохлеарни имплантации. Той е първият подобен център за консултиране, поставяне, настройване на кохлеарни импланти и рехабилитация на пациентите извън София.

 

Поставянето на кохлеарни импланти се налага при пациенти с увредени слухови клетки, на които конвенционалните слухови апарати не могат да помогнат. Проблемът е особено важен за децата със слухови проблеми. 1:1000 от новородените се раждат с проблемен слух. Увреждането трябва да се открие възможно най-рано - до шестия месец от развитието на детето, защото това улеснява диагностицирането на проблема, поставянето на слухов апарат или извършването на операция.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития