Новини - България

Проф. Радка Тинчева: Фондът не се крепи на двамата души, които са го напуснали
Прочетена: 471 пъти

Никой не е казал, че Фондът за лечение на деца се разпуска. Той продължава да работи - за тази сряда има насрочено редовно заседание, категорична е проф. Радка Тинчева, представител на столичната Специализирана болница по детски болести в Обществения съвет на Фонда.

 

"Работата на фонда не се крепи само на двамата души, които са го напуснали. Това е тяхно лично мнение. Аз лично не смятам да напускам", коментира пред Redmedia вълната от оставки във Фонда проф. Тинчева.

 

По думите й щом останалите членове на Обществения съвет не са подали оставки, това означава, че Фондът ще продължи да функционира. А на мястото на напусналите по всяка вероятност ще бъдат назначени нови хора.

 

Няма опасност и за кворума, с който се взимат решенията, тъй като в състава на съвета има още много лекари, допълни проф. Тинчева. Единственият представител на медицинското съсловие, който обяви, че напуска, е националният консултант по детска нефрология доц. Анелия Буева

 

"Това, което съм правила досега ще продължа да го правя и по-нататък. Тези пациенти, които зависят от моето мнение, нямат основание да се притесняват. И оставките на тези двама колеги, които са напуснали няма да окажат влияние върху моето мнение", категорична е проф. Тинчева.

 

От Министерството на здравеопазването потвърдиха за Redmedia, че оттеглянето на двама представители от Обществения съвет няма да попречи на работата на Фонда за лечение на деца. Всички те са с изтичащи втори мандат в съвета и така или иначе ще го напуснат през октомври, тъй като нямат право на трети.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития