Новини - България

Проф. Петров обеща финансиране за ремонта на клиниките по кардиология и вътрешни болести на „Пирогов“
Прочетена: 114 пъти
Снимки: Министерство на здравеопазването

Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на клиниките по кардиология и вътрешни болести в УМБАЛСМ „Пирогов“. Този ангажимент е поел министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, който днес е направил проверка на състоянието на клиниките, съобщават от пресцентъра на министерството. Двете структури са едни от най-старите в лечебното заведение и десетки години не са ремонтирани. Покривът тече, стаите са препълнени с пациенти, по стените има мухъл. Така изглеждат част от помещенията в кардиологичната клиниката на „Пирогов“, в която има 44 легла, 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари. Има идеен проект за ремонт и преустройство на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лв.

 

„От 10 г. се води кореспонденция с институциите за необходимостта от спешен ремонт, но до момента няма реакция“, коментира проф. Мария Миланова, координатор на специализирания терапевтичен комплекс, част от който са клиниката по кардиология и клиниката по вътрешни болести.

 

Според здравния министър, важното е в случая да се види какви средства ще бъдат отпуснати за капиталови разходи на Министерството на здравеопазването за 2018 г., както и колко ще струва всеки един етап от ремонта. По думите му идеята е до средата на следващата година да се пристъпи към реални ремонтни дейности. 

 

Министър Николай Петров провери и до къде е стигнал ремонтът на детските отделения, който се очаква да приключи в близките дни.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития