Новини - България

Проф. Николай Петров: Търсим най-прецизния регламент за финансиране на болниците
Прочетена: 178 пъти
Снимки: Министерство на здравеопазването

Държавата няма намерение да абдикира от своите задължения за здравеопазването. Търсим обаче най-прецизния регламент за финансиране на болниците. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Николай Петров след откриването на реновираната и обзаведена Клиника по съдова хирургия към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

„Една от идеите е за определяне на болници без лимити, към които да попаднат университетските и областните лечебници. Това е един от вариантите за излизане от омагьосания кръг на свръххоспитализациите“, добави проф. Петров.

По повод откриването на реновираната клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна министърът каза, че вече не говорим просто за съдова хирургия, а за комплексно лечение на съдови заболявания в морската столица.

„На мен, в качеството ми на министър, ми върви да бъда по хубави поводи при вас – спомням си, преди три или четири години, откривахме циклотрон. За моя много приятна изненада днес проф. Красимир Иванов и проф. Валентин Игнатов ми показаха сградата, която тогава беше в изходно състояние, а  сега в нея се помещава модерна онкология. Поздравявам ви за добрата работа и съм сигурен, че всичко, което правите, е за доброто на гражданите не само на област Варна, а и на цяла Североизточна България“, каза още министърът.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития