Новини - България

Проф. Камен Плочев: Здравната каса трябва да работи с актюер и рисков мениджър
Прочетена: 307 пъти

Ако бъда избран за управител на НЗОК, ще насоча усилията си към промени във вътрешната структура на фонда, които изключват административните своеволия и административното "футболизиране" на пациенти и договорни партньори. Това заяви днес проф. Камен Плочев по време на изслушване в парламентарната здравна комисия.

 

Военният медик - специалист по инфекциозни болести и имунология, като единствен кандидат за поста, представи вижданията си за управление на здравноосигурителния фонд в идващите 5 години.

 

Той увери, че ще заложи на ефективни оперативни и иновативни звена, които работят бързо, отговорно и компетентно в услуга на гражданите, на лекарите, на здравните и лечебните заведения.

"Ще предприема необходимите стъпки за това всеки, който се обърне към НЗОК и районните ѝ каси, да бъде посрещнат и обслужен с внимание, търпение и уважение, без разлика за етнос, вяра, социален и материален статус", категоричен бе проф. Плочев.

Ще бъде засилен контролът, в това число и чрез внезапни проверки, без обаче да се допускат слухове и излишно напрежение. Особено внимание в изложението си проф. Плочев обърна на необходимостта от изграждането на аналитично звено, в което да бъдат привлечени актюер и рисков мениджър. "Това е безусловно необходимо, за да може фондът да върви напред и да се развива по ясни правила и с ясна перспектива", обобщи проф. Плочев. 

 

Очаквайте още подробности по темата.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития